Single Bells, single bells…

Single bells, single bells…

Op een Engelse nieuwssite, zag ik een -voor mij – nieuwe term: self-partnered. Emma Watson, de actrice die wel vaker een lans breekt voor single zijn, had het erover. Dat je ervoor kiest om liever alleen te zijn dan met iemand waarmee je het maar zozo hebt, gewoon omdat het niet meer dan gezellig is en je niet alleen wilt zijn, of mensen die in een mindere relatie blijven uit angst dat ze overblijven. Dan maar ‘settlelen’ voor iets dat zozo is.

Het is drie jaar geleden dat J ons zo verliet en sinds april dit jaar, is de scheiding definitief. En hoe dat voelt? Bevrijdend!

Ik heb 28 jaar gezorgd, alles gedaan, dus het was ook niet zo dat ik opeens iemand miste die voor ons kookte, hielp met huishouden of kluste of zo. J was daar niet van. Dat deed ik altijd al alleen. Hooguit vergeet ik soms de kliko buiten te zetten of is de kattenbak wat later verschoond, dat deed hij. Ik ging al vaak alleen naar de film en soms naar het theater, omdat ik daar meer van hield dan de ander. Die ruimte was er ook altijd en ik vind alleen gaan prima. Vakanties zocht ik uit – de voorpret was alleen al fijn. Er is – heel eerlijk – in dat opzicht weinig veranderd. Natuurlijk: gezelschap, iemand in bed om tegen aan te liggen, de liefde mee te beleven, het samen ouders zijn van drie kinderen en het samen ouder worden. Ik koos hier niet voor, de kinderen ook niet, maar als iemand in een midlifecrisis zit, heeft die daar geen oog voor. Het is wat het is. Ik ben ook niet bang voor het alleen zijn, ik blijk er goed in te zijn.
En waar ik de eerste keren kerst alleen volledig in paniek en verdriet schoot, en ‘ons’ miste, – want wij waren erg goed samen en ook als gezin – is dat dit jaar voor het eerst echt anders. Het is de eerste kerst dat ik niet langer getrouwd ben, officieel. Geen onrust, geen tijd geven of ruimte bieden meer op dat front en dat geeft lekker rust. Kiezen voor mezelf. Het ‘ons’ is er nog volledig, sterker verankerd dan ooit, alleen met z’n vieren ipv vijven.
Ik heb echt zin in de feestdagen! 🎄De twee dagen zijn heerlijk ingevuld met elkaar. Lekker koken, uit eten, film, opa erbij, tijd om eens wat meer te lezen. Een keertje naar een museum met een vriend en een gezellig feest met vrienden met oud & nieuw. Uitkijken naar wat 2020 brengt. Het wordt een goed jaar, dat voel ik. En ja, natuurlijk hoop ik dat er dan liefde zal zijn. Geen ‘voor de gezelligheid’- liefde maar echte.  Iemand die volgend jaar onze kerst nog meer compleet maakt. Tot die tijd ben ik best wel gezellig self-partnered. Nou ja, met mijn gezin dan, goddank. Kerst, kom maar door. Single bells all the way!
Schermafbeelding 2019-12-12 om 10.01.52

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s