Het verending afl 5 – Voor het eerst…

Ik had er totaal niet over nagedacht. Jurkje aan, cadeautje mee en naar een feestje van een vriendin. Gezellig! En dat was het ook. Tot het halverwege doordrong dat ik de enige ‘niet-stel-persoon’ was. Want de enige andere vrouw die ook alleen was gekomen, had trouwplannen, alleen kon hij er vanavond niet bij zijn. En dat ik tussen allemaal stellen zat waar we voorheen samen tussen zaten. Nu zat ik er alleen, mijn verhaal te doen tegen zijn vrienden.

En die kwam even binnen. Niet omdat ik daar alleen zat maar omdat ik opeens niemand had om even tegen te lachen, even een gefluisterde opmerking tegen te maken of een hand op te leggen. Voor het eerst alleen op een feestje. ‘Wat knap dat je er dan bent!’ zei iemand. Tot dat moment had ik er gewoon niet bij stilgestaan. Er waren vroeger zoveel dingen die ik alleen deed. Ouderavonden. Filmclubje. Hij ging vaker zonder mij op stap. Naar de stad, naar sportwedstrijden. Maar naar feestjes gingen we samen.

Volgende week komt er weer een eerste keer. Voor het eerst alleen op reis, alleen op vakantie. Alleen op een hotelkamer en alleen op het strand op Bali. Ik zal vooral mijn kinderen missen, weet ik, want ik ben ook nog nooit zo lang zonder hen weggeweest.

Het zijn stappen op een nieuw pad, dat hopelijk geplaveid blijft met feestjes, liefde, gelach, reizen en leuke dingen. En alleen op vakantie gaan zal – voor een keer – ook bevrijdend zijn. Doen wat ik wil, wanneer ik wil. Slapen, shoppen, zwemmen, wandelen, uit eten, met een boek in bed liggen. Met een cocktail in mijn handen kijken naar de zonsondergang en proosten op de toekomst. En voor het eerst moet ik misschien ook zelf ongedierte wegjagen. OMG…. 🙂 #YesICansunset-bali

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s